روشهای درمان تومور سی پی انگل
فاکتورهای متعددی از جمله شدت، اندازه و میزان درگیری با بافت و ساختارهای مجاور در نحوه انتخاب روشهای درمان تومور سی پی انگل تأثیرگذار هستند. برای انجام این کار سه روش معاینه فیزیکی به صورت مستمر، پرتو درمانی و جراحی میتوان استفاده کرد. قبل از انتخاب راه درمانی مناسب، متخصص جراحی تلاش میکند تا درباره وضعیت تومور و میزان سلامت شنوایی بیمار اطلاعات به دست آورد.
اگر تومور سی پی انگل خفیف ایجاد شده باشد بهترین گزینه برای درمان، نظارت کافی و مداوم پزشک و همچنین انجام تصویربرداری MRI خواهند بود تا پزشک بتواند میزان رشد تومور را ارزیابی کند.برای ارتباط با دکتر جراح قاعده جمجمه در تهران اینجا کلیک کنید
از جمله روشهای درمان تومور سی پی انگل شامل موارد زیر هستند:
درمان دارویی همراه با نظارت مستمر
در صورتی که تومور تشکیل شده بدون علائم و نشانههای ظاهری باشد، پزشک به صورت مستمر به منظور کنترل میزان رشد تومور، مرتب آن را مورد بررسی و ارزیابی قرار خواهد داد. اگر اندازه آن کوچک باشد به نحوی که مشکلی ایجاد نکند، پزشک با استفاده از شیوه غیرتهاجمی مانند داروها بدون انجام جراحی آن را کنترل خواهد کرد.
در این حالت پزشک معالج به صورت دورهای هر 6 ماه یکبار بیمار را تحت نظارت خود قرار میدهد. در این مدت نتایج تست شنوایی و تصویربرداریها به منظور کنترل رشد توده انجام میشود. در صورتی که پزشک با رشد غیرطبیعی تومور مواجه شود باید از تکینکهای تهاجمی مانند پرتو درمانی و جراحی استفاده کند تا خطرات احتمالی برای شرایط سلامتی فرد به وجود نیاید.
پرتو درمانی
در این روش پرتوهای همگرا با میزان انرژی بسیار بالا با هدف کاهش یا توقف رشد تومور به کار برده میشود. در این میان با توجه به اینکه از اشعه و امواج برای درمان استفاده میشود میتواند عوارض و خطرات احتمالی را به همراه داشته باشد. به عنوان مثال وارد شدن آسیب به عصبهای جمجمه و امکان بروز نکروز وجود خواهد داشت.
پرتو درمانی گامانایف از جمله روشهای درمان تومور سی پی انگل به شمار میرود که برای تودههای با اندازه زیر 3 سانتیمتر تجویز میشود. اشعه تابید شده بر بروی بافت تومور باعث میشود تا از رشد و بزرگ شدن آن جلوگیری کرده و از شنوایی و عملکرد صحیح مغز و عصبهای آن نیز محافظت خواهد کرد.
پزشک متخصص در مدت زمان درمان با کمک پرتوهای گاما که ممکن است ماهها به طول انجامد تمامی رفتارهای بیمار از جمله شنوایی او را تحت نظارت قرار میدهد تا نتایج پرتو درمانی را بر روی بیمار مشاهده کند. همانند سایر روشها، این تکنیک نیز میتواند با عوارض احتمالی مانند موارد زیر همراه باشد:
- کاهش شنوایی
- احساس ضعف و بیحسی در عضلات صورت
- بروز مشکلات تعادلی، سرگیجه
- صدای شنیدن زنگ در گوش